Fuuut is bijgewerkt op basis van feedback vanuit de gebruiker. Het begon afgelopen maandag met een mailtje:

Mooie app, die Fuuut app! Ga hem zeker proberen. Ik heb wel een kleine suggestie; het zou handig zijn als de aankomsttijd in plaats van de reistijd aangegeven wordt, dan weet je gelijk welke trein je wil nemen.

Het voorstel was simpel: zou het niet makkelijker zijn om in plaats van de reistijd de aankomsttijd van de trein te zien?

Een simpele update

Toen ik het las dacht ik direct ‘Natuurlijk is dat makkelijker! En het is nog makkelijk in te bouwen ook!’ Daarom besloot ik het zo snel mogelijk te verwerken. Zo snel mogelijk betekende in dit geval binnen 24 uur. De update zit er sinds afgelopen dinsdag in:

151214_aankomstupdate

Extra efficiënt

Nu deze update in Fuuut zit besef ik me dat de oude setup met reistijd niet aansloot bij de filosofie van Fuuut: zo snel mogelijk laten zien hoelang je hebt tot de trein vertrekt. Het tonen van de reistijd rijmt namelijk totaal niet met deze gedachte. Om de aankomst te bepalen moest je namelijk twee berekeningen doen:

  • Uitrekenen hoe laat je trein vertrekt (huidige tijd + tijd van de aftelklok).
  • Reistijd optellen bij de vertrektijd.

Fuuut zou alle berekening vóór je moeten doen. Achteraf gezien was het tonen van reistijd dus erg omslachtig. Gelukkig is Fuuut nu weer iets efficiënter in het tonen van de juiste data, nu is de aankomsttijd direct duidelijk:

161214_reistijd_aankomsttijd

Bijkomend voordeel is dat je de aankomsttijd eenvoudig kan vergelijken. Zo kan een reisoptie die 10 minuten later vertrekt, soms eerder aankomen. Je kunt dit nu direct, zonder complexe berekening, checken in de app!

De waarde van gebruikers

Tijdens het doorvoeren van deze feature besefte ik me dat ik hier zelf ook tegenaan gelopen ben, maar nooit aan de oplossing heb gedacht (terwijl deze recht voor m’n neus lag!). Soms heb je even een duwtje in de juiste richting nodig. Gelukkig kreeg ik er deze week een, direct vanuit de community.