Vandaag is het zo ver: de nieuwe dienstregeling is ingegaan. Vijf jaar aan denkwerk komt erin samen. Vrijwel alle vertrektijden zijn anders.  Je zult de tijden opnieuw uit je hoofd moeten leren. Het kan moeilijk zijn je oude vertrouwde treintijden uit je systeem te krijgen, maar gelukkig kan Fuuut je leven wat makkelijker maken.

Eenvoudig reizen met de nieuwe dienstregeling

Reizen met de nieuwe dienstregeling is met Fuuut een fluitje van een cent. Als je de app nog niet kent, dan zal versteld staan van de eenvoud: je stelt je traject in, en ziet automatisch hoelang het nog duurt tot je trein vertrekt. Kijk je na de middag, dan heeft de app je stations automatisch omgewisseld (o.b.v. het Flipuur). Eenvoudiger kan niet.

Het voordeel

Het verschil lezen is misschien interessant, maar het verschil zien zal je overtuigen. Daarom vergelijk ik het checken van de tijd met de NS app met het checken van de tijd met Fuuut. Beide apps stel ik in voor mijn traject: Deurne – Eindhoven. Laten we beginnen bij stap 1: het instellen van beide apps.

Bij de NS app heb je vijf stappen nodig:

  1. open de app
  2. open het menu
  3. open ‘mijn routes’
  4. stel traject 1 in, van Deurne naar Eindhoven
  5. stel traject 2 in, van Eindhoven naar Deurne

Fuuut doet hetzelfde in twee stappen:

  1. Open de app (menu opent automatisch als je nog geen instellingen hebt)
  2. Stel traject in, van Deurne naar Eindhoven (wisselt automatisch na het filpuur)

Buiten de snellere setup, gaat het checken van de tijd ook sneller:

161211_fuuut_vs_nsapp

Als je de setup vanaf de installatie van de twee apps vergelijkt, ben je met Fuuut in drie stappen klaar, en dat zijn er vijf(!) stappen minder dan die andere app. Daarnaast ben je per keer dat je je treintijden checkt in één stap klaar en bespaar je per keer dat je kijkt twee stappen. Het checken van treintijden is met Fuuut dus een stuk efficiënter.

Altijd up-to-date

Fuuut maakt gebruik van de NS API. Hiermee heeft het altijd toegang tot de meest recente dienstregeling. Elke nieuwe update, zoals een grote wijziging in de dienstregeling, neemt Fuuut automatisch op in de tijden. Zo zie je altijd hoelang het nog duurt tot je trein vertrekt.

Fuuut doet het denkwerk voor je.