Vorige week startte de NS de campagne over het fluitsignaal: het is niet het moment om een sprintje te trekken om je trein te halen, maar het moment dat de deuren sluiten en je te laat bent. Wil je de trein halen, zorg dan dat je voor het fluitje in de trein zit. In onderstaande video legt de NS het perfect uit:

De NS toont met de video in ieder geval aan hoe je het geluid van belangrijkste moment uit het treinleven schrijft (al heeft het twee u’tjes te veel):

fuuut_ns_vertrektijd

Bron afbeelding: youtube video van de NS: https://www.youtube.com/watch?v=MAom9dysfKk

Hoe je ook over stelling van de NS denkt, het is de mening van de NS. En om je leven met hen zo makkelijk mogelijk te maken, is Fuuut voor je aangepast.

Hoelang voor vertrek gaat het fluitje?

Ik wilde een vraag beantwoord hebben om goed rekening te kunnen houden met deze wens vanuit de NS: hoelang zit er gemiddeld tussen het fluitje en de vertrektijd. Ik besloot het direct aan de NS te vragen op Twitter:

Het antwoord was snel gegeven: het fluitje gaat gemiddeld 30 seconden voor vertrek af. De volgende stap was de 30 seconden verwerken in de app.

De nieuwe vertrektijd

Vanaf nu telt  Fuuut af naar het moment van fluiten. Hiervoor haalt de app 30 seconden af van de tijd die er over is tussen de vertrektijd en de huidige tijd. Dit maakt het leven voor jou, de treinreiziger en de NS weer een stukje aangenamer.