Op woensdag 30 maart bestond Fuuut 1 jaar. Daarom deelde ik via de social media kanalen Facebook en Twitter enkele statistieken van het afgelopen jaar. In deze post zie je een overzicht van de gedeelde berichten over dé treintijden app.

Hoe was het eerste jaar van Fuuut?

De eerste update ging over standaard nummers:

  • Hoeveel gebruikers waren er afgelopen jaar?
  • Hoe vaak gebruiken actieve gebruikers de app gemiddeld?
  • Hoe vaak wordt de app elke dag gebruikt?

De antwoorden op deze vragen zie je terug in de eerste post:

general stats

Afbeelding van update 1: de statistieken van jaar 1 van Fuuut: Ruime 1.100 gebruikers, gemiddeld 9 app gebruiken per gebruiker, en gemiddeld 16 app gebruiken per dag.

Welk besturingssysteem is het populairst?

Update twee was een verdieping op de gebruikers. Fuuut is er als app voor elk apparaat: mobiel, tablet en desktop. Maar op welk apparaat is de app het afgelopen jaar het meest gebruikt? Het populairste OS bleek Android. De exacte verdeling zie je hieronder:

os

Afbeelding van update 2:  app gebruikers per besturingssysteem. 

Het is druk in de spits

In de derde update deelde ik het gemiddelde appgebruik per uur van de dag. Op welke moment zijn gebruikers van Fuuut het meest actief? Het resultaat zie je in de grafiek hieronder.

app uses

Afbeelding van update 3:  het gebruik van Fuuut per uur van de dag.

Het interessante hieraan is dat de drukte in Fuuut bijna gelijkloopt met de drukte in het openbaar vervoer. Hieruit blijkt dat een relatief kleine groep actieve gebruikers, een goede weerspiegeling kan zijn van het totale OV verkeer.

De trajecten van Fuuut

Fuuut is er voor de forens en is daarmee gericht op mensen die dagelijks op hetzelfde traject reizen. De laatste statistiek die ik deelde haakt hier direct op in: de top 5 van gebruikte trajecten in Fuuut. Het populairste traject? Heilo – Zaandam.

trajecten

Afbeelding van update 4:  de meest gebruikte trajecten van Fuuut.

Een bedankje aan de gebruikers

Ik sloot de week af met een bedankbericht voor de gebruikers (en volgers) van Fuuut. Het was een mooi eerste jaar en ik kijk uit naar het tweede!

Wil je nooit een update missen? Volg Fuuut dan op social media:

Heb een vraag voor me? Neem contact op met erik [at] fuuut [punt] nl