Soms komt de verbetering van Fuuut uit een onverwachte hoek. In deze post beschrijf ik hoe een bezoek aan een vriend zorgde voor een betere versie van de Fuuut app.

Een vriend van me is verhuisd naar een nieuw appartement in Eindhoven. Ik ging er samen met vrienden eten en moest daarom met de trein naar station Eindhoven Beukenlaan. Ik reis hier niet vaak heen, maar zag direct dat er wat mis was: Fuuut bleef aan het laden. Geen goed nieuws.

Het probleem

Een meereizende vriend merkte op dat de NS app (gelukkig is er concurrentie) afwijkende stationsnamen liet zien. Het issue was hiermee gevonden. De NS API kon geen adviezen meer ophalen o.b.v. stationsnaam Eindhoven Beukenlaan. De naam van het station was aangepast. Omdat ik de stationslijst een tijdje terug statisch heb ingesteld (lees hier de bijbehorende update), werd dit niet automatisch opgepakt.

De oplossing

Het issue komt dus alleen voor bij stations die van naam wijzigen en daardoor niet meer matchen met de stationsnamen die de NS hanteert voor reisadviezen. Voorheen was er één optie voor station Eindhoven Beukenlaan:

  • Eindhoven Beukenlaan

Op dit moment zijn het er drie:

  • Eindh Beukenln tot 13 dec
  • Eindh Beukenln na 12 dec
  • Eindhoven Strijp-S

Geen Eindhoven Beukenlaan meer.

De oplossing was in de basis heel makkelijk: de nieuwe stationslijst uitdraaien en updaten in Fuuut. Dit was dan ook zo gepiept en komt nu weer goed terug in de app:

fuuut_beukenlaan

Maar een vastgelopen app moet niet kunnen, dus dit is ook geüpdatet.

Een betere foutmelding

Voorheen was er alleen een foutmelding wanneer Fuuut geen adviezen kon uitlezen bij de NS (lees: wel goede stationsnamen, maar geen reisadviezen). Er is nu een tweede foutmelding. Deze komt voor wanneer je een advies opvraagt van een onbekend station. De melding komt dus alleen voor bij een mismatch tussen de stationsnamen van Fuuut en van de NS.

Mocht je ooit een foutmelding krijgen, dan is het delen van de foutmelding ook een stuk eenvoudiger. De foutmelding toont nu een link waarmee je je probleem kunt rapporteren:

fuuut_new_error

Als je hierop klikt, stuur je automatisch een mailtje met je instellingen, zodat ik je error eenvoudig kan onderzoeken:

fuuut_error_mail

Je bent natuurlijk vrij om meer info te geven.

Naast de optionele mails, worden de statistieken van de twee foutmeldingen ook bijgehouden.

Help mee met het verbeteren van Fuuut

Door de app te gebruiken, help je automatisch mee aan de verbetering van de app. Verder ben je altijd vrij om contact met me op te nemen via erik@fuuut.nl of @fuuutapp.